Mogelijke verfilming van Brothers in Arms: Hell's Highway

Niels (Rossdale)
Het lijkt steeds meer een rage te worden, games die als basis dienen voor nieuwe Hollywoodfilms. Niet alleen onze allergeliefde Uwe Boll ziet het licht in deze inspiratiebron, maar steeds meer mensen en filmstudios kijken dingen af van de game-industrie. Een aankomende gameverfilming zou wel eens Brothers in Arms kunnen gaan worden. De avonturen die we dit jaar in de game Brothers in Arms: Hell's Highway gaan beleven zouden later wel eens op het witte doek kunnen verschijnen.

Mocht dit project doorgang vinden dan zal de film echter niet zozeer gericht zijn op de game zelf, maar eerder op een boek rondom de game. "In de game worden twee van de tien dagen niet gespeeld," vertellen de makers van de game, "en die twee dagen worden opgevuld door een boek. We denken dat het boek een film zal worden."

Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen voor een film, maar er zijn zeker wel al gesprekken gaande. Of de film er ooit zal gaan komen zal mede afhangen van het succes die de game wel of niet zal hebben bij ons gamers. Het leuke is natuurlijk dat als deze film ooit geschoten wordt, deze zich op Nederlandse gronden zal afspelen. De game speelt zich namelijk af tijdens Operation Market Garden.