[Ubidays 2008] Live verslag Ubidays conferentie

Christophe (SpankmasterC)
Het jaarlijkse Ubisoft spellengala Ubidays is vandaag begonnen, en om 19:00 zal er een conferentie gehouden worden.

FOK!games gaat deze conferentie live verslaan in dit nieuwsbericht, daarnaast is onze razende hoofdredacteur ook aanwezig om impressies van games op te doen.

De conferentie zal hier voor iedereen live te volgen zijn.



[20:34] En met de belofte van een vervolg op de door velen geliefde game is de presentatie nu ten einde.

[20:32] De trailer blijkt van Beyond Good & Evil 2 te zijn

[20:30] Yves heeft het over de groei van de gamesmarkt door de opkomst van de casual-games, over games die samenwerken met 3D-displays en creativiteit. Als laatste wordt er een in-engine trailer vertoond van Michel Ancels nieuwe project, de maker van onder andere Beyond Good & Evil.

[20:27] Met de belofte van gratis drankjes wordt de presentatie afgerond, als laatste komt Yves Guillemot, Ubisoft CEO aan het woord.

[20:25] Ubisoft zal Soul Calibur 4 uitgeven in bepaalde delen van Europa, daarom volgt nu een exclusieve trailer van de game.

[20:24] Shaun White Snowboarding komt niet alleen naar de PlayStation 3 en Xbox 360, de game komt ook naar de Wii en zal daarop ook speelbaar zijn.

[20:22] Helaas is Shaun zelf niet aanwezig, maar een videoboodschap is ook goed. Er wordt een trailer van Shaun White Snowboarding getoond, een langere versie van de teaser die hier te vinden is.

[20:20] Tijd voor snowboarden, tijd om Shaun White te eren, de 21-jarige roodharige snowboard-god.

[20:15] Naast de kontspeel-mogelijkheid wordt het ook mogelijk om met vier spelers tegelijkertijd de billen te schudden. En wederom wordt geprobeerd om de zaal enthousiast te krijgen om mee te doen met het dansen op de muziek. Wederom wordt er enthousiast gereageerd. Het dansen werkt trouwens niet met het balance board, maar met de normale Wiimote-nunchuck combinatie.

[20:12] De Rabbids komen naar onze TV om voor onrust te zorgen. Vol trots wordt verteld dat de komende Rabbids-game met den kont gespeeld kan worden. Een enthousiaste medewerker komt in sexy-pakje zonder achterkant het podium op om zijn naakte derričre op een Wii Balance Board te planten om de game te demonstreren. Tijd om de gluteus maximus te trainen dus!

[20:10] En dan is het nu tijd voor de Raving Rabbids!

[20:06] Nu Parijs is gruzelementen ligt is het tijd voor een exclusieve trailer van Endwar. Het woord "persistent online world" valt, samen met de hint naar crossover tussen de HAWX en Endwar games. Meer informatie hierover zal vast later volgen.

[20:04] Het valt ons wel op dat ondanks de mogelijkheid om alles met de stem te doen er toch verdacht vaak met een controller gespeeld wordt.

[20:02] Na het vliegwerk in HAWX is het nu de beurt aan weer een suffe grap en Endwar. Vele jaren ontwikkeling en vele nationaliteiten waren nodig om Endwar van de grond te krijgen. We krijgen een demo te zien die zich in Parijs afspeelt, en er wordt getoond hoe de volledige game met de stem te besturen is, van het begin tot het bittere eind.

[19:58] Allereerst is HAWX aan de beurt, een live-demo van het actievolle vliegspel wordt nu getoond. De game zal een soort "shooter-in-the-sky" worden, zal zich in 2014 afspelen in ieder geval in de luchten van Rio en New York.

[19:56] Na weer een mislukte grap van de presentator gaat er nu gepraat worden over Tom Clancy-games, met eerst een kleine retrospective (en zo meteen ongetwijfeld meer informatie over HAWX en EndWar)

[19:52] Het is vandaag blijkbaar feest! We kunnen namelijk al tien jaar lang genieten van Tom Clancy-games!

[19:50] Er wordt uitgelegd hoe games kunnen helpen in de echte wereld. 10-jarige Tim kan een hond hebben en geen poep hoeven te scheppen, of anti-rook-games die mensen op een leuke manier duidelijk kunnen maken hoe een verslaving werkt. Voor de jonge dames onder ons komt er ook wat aan, een DS game, My Secret World, gericht op customization. Nu volgt een trailer met de casual-games line-up.

[19:46] De Francaise, Pauline, praat over de ommekeer in de gamesmarkt, van hardcore games naar games die meer casual zijn. Technologie die mensen verbindt.

[19:44] Na een trailer vol geweld in ons kleine landje is het nu tijd voor volledige ommeslag in de presentatie, van geweld ten tijde van de Tweede Wereldoorlog naar de enige vrouw op het podium met een Frans accent.

[19:41] Randy Pitchfork leidt de trailer in van Hell's Highway in, die nog nooit eerder vertoond is.

[19:40] Inmiddels zijn we weer beland bij de Kolonel die adviseur is bij Brothers in Arms: Hell's Highway. Hij vertelt over een goede vriend van hem, een WO2-veteraan, waaraan nu met een stukje zaalparticipatie een bericht wordt gestuurd. De hele zaal moet meeschreeuwen met "EVERYBODY FIGHTS, NOBODY QUITS, ALWAYS ATTACK, WOOHA!"

[19:36] Alsof het nieuws van de hete chick nog niet genoeg was, draait er nu een trailer waarbij het samenspel tussen de "prins" en Elica duidelijk wordt in een gevecht.

[19:34] De Sands of Time uit de eerdere trilogie (waarmee de tijd beďnvloed kon worden) komt niet terug, in plaats daarvan krijgen we een hete chick als sidekick: Elica. Naast love-interest zal ze nog meer invloed hebben op de game, bij elk element in de game (van springen tot vechten) is ze aanwezig en tilt ze de game naar het volgende niveau.

[19:31] Prince of Persia is nu aan de beurt! De prins is een volledig nieuw karakter, geen enkele band met de eerste prins. Een volledig nieuw verhaal voor een volledig nieuwe generatie consoles. De prins begint ditmaal niet als prins, begint als een avonturier, een echt "pluk de dag"-type. De evolutie van zijn karakter naar een nobele borst zal een belangrijk deel van de game zijn.

[19:29] Er wordt benadrukt dat niets scripted zal zijn, alles zal dynamisch zijn, van het vuur tot het gedrag van de tegenstanders.

[19:27] Goed nieuws voor de fans, de delta-vlieger komt terug! Daarnaast zal de game geen levels kennen, nergens zal een laadscherm te zien zijn. Lokale dieren zullen hun eigen doelen hebben om te vervullen in de game, er wordt geprobeerd om ze zo levendig mogelijk te laten lijken. De volledige omgeving is tot je beschikking om vallen te zetten, van dingen verstoppen in de bosjes tot brandje stichten.

[19:23] En dan is het nu tijd voor een live-demonstratie van de 50 vierkante kilometer terrein die verkend kan worden.

[19:21] Er wordt nu een Far Cry 2 trailer gedraaid, die zich vooral richt op het verhaal van de game.

[19:18] De producer van de nieuwe Prince of Persia is aan het woord, en praat over immersie in de komende game. Dit willen ze bereiken niet alleen door een support-character met intelligente AI, ook door de nieuwe grafische stijl.

[19:16] En de stream is online, er wordt verteld over het verhaal van Far Cry 2, dat ze streven naar meer emotionele binding in de game.

[19:07] De servers van de webpagina van Ubisoft knallen er nu uit, het lijkt er op dat de conferentie of al is begonnen of zo gaat beginnen. We wachten in spanning af!