Voorzitter IOC: Minder games, meer sport

Morthill
De voorzitter van het Internationaal Olympisch Committee, Jacques Rogge, heeft in een interview met The Times gezegd dat er te veel veroudering is binnen de Olympische Spelen, vooral door toedoen van games. Waar deelnemers nog redelijk jong zijn, 24 jaar, zijn kijkers van de Spelen gemiddeld al 46 en medewerkers van het IOC zelfs 61,7. De schuld hiervoor legt Rogge bij computergames. Kinderen van vandaag zouden meer moeten gaan sporten en minder tijd achter hun PC moeten doorbrengen. Dit zou nog best lastig kunnen gaan worden, doordat kinderen nu eenmaal aangetrokken worden door visuele en interactieve communicatie.

Kids are attracted to visual, interactive forms of communication. It's not going to be easy for sport to counter that.

You won't hear me saying sport is not fun - it is. But it requires austerity and discipline. The answer is achievement. You will never achieve in a video game. It is not really success.

In de aanloop naar de Spelen in Londen in 2012 heeft het IOC deelnemers van de Olympische Jeugdspelen van 2010 dan ook opgeroepen om via communities als Facebook en MySpace de boodschap te verspreiden dat sporten leuk is. Hij hoopt op deze manier de generatie jongeren te bereiken die nu vooral zijn tijd doorbrengt met het spelen van bijvoorbeeld Grand Theft Auto in plaats van een sport als hockey.