Madden 09 zet het op een rennen

J (SocialDisorder)
De zomer staat voor de deur, dus de sportgames van EA Sports zijn volop in ontwikkeling. Zo ook Madden 09, de American Football-game met de NFL-licentie. Zoals elk jaar wordt er een element van de sport verder verfijnd en dit keer was het tackling-systeem aan de beurt voor een makeover. Deze is nu nog verfijnder waardoor je als speler meer controle heb over waar, wanneer en hoe je iemand tackelt.
Bij de tests kwamen de programmeurs van EA Sports er achter dat het tackling-systeem iets te goed werkte; de running-game (opstelling waarbij een speler met de bal vanachter de offensive line vertrekt en zover mogelijk probeert te rennen) was totaal waardeloos geworden. Reden dus om ook direct de running-game onder handen te nemen. In deze video kun je zien wat er veranderd is in de running-game en in deze video kun je zien welke effecten het heeft in een wedstrijd.



Behalve aanpassingen in de gameplay zijn ook de animaties van de spelers verbeterd. De basis-animaties zijn verbeterd ten opzicht van Madden 08, zoals je in deze vergelijkingsvideo kunt zien. Daarnaast is dit jaar ook de Foot Plant-techniek verder verbeterd, een techniek die zijn oorsprong kent in de FIFA-games. Hoe dat er in de game uitziet, kun je hier zien. Het komt er op neer dat de voeten van de spelers in deze editie echt neergezet worden op het gras en niet meer lijken te glijden over het speelveld.



Madden 09 wordt in het najaar van 2008 verwacht op PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Xbox 360, Wii en de DS.