Groots RPG-project uit Japan voor de PS3 op komst

J (SocialDisorder)
Niet minder dan zes studio's hebben de handen ineen geslagen om PlayStation 3-bezitters te verblijden met een JRPG. Idea Factory, Gust, Bandai-Namco, Capcom, Nippon Ichi en Compile Heart werken momenteel samen aan de titel X Edge, waarin we karakters uit hun diverse games zullen mogen aanschouwen. De ontwikkeling van deze game is in handen van Compile Heart.

Namens Capcom zullen Morrigan, Felicia en Demitri uit Darkstalkers op komen draven, Bandai-Namco doet een duit in het zakje met Orica, Misha en Shurelia uit Ar Tonelico, terwijl Nippon Ichi vertegenwoordigd wordt door Etona en Prini uit Digaea en Idea Factory door Miu uit Spectral Souls, zien we Lilia, Rose en Marie uit Mana Khemia 2 terug uit de stal van Gust.

De helden in het verhaal zijn Kannagi Yuuto en Aiba Mikoto, die samen met anderen wakker worden in een verknipte wereld waarin ze niet thuis horen. Ze komen er achter dat de wereld waar ze zich nu bevinden alleen kan overleven door de zielen van andere werelden te eten. De wereld eet bovendien op het moment dat de game start een wereld op en aan de helden de ondankbare taak om te voorkomen dat de wereld die opgegeten wordt volledig verslonden wordt.

De game is voor ongeveer 70% klaar en zal gebruik maken van een turn-based battle-system, in combinatie met Action Points. Je kunt gedurende je beurt zoveel AP gebruiken als je wilt. Het vrouwelijke personage kan bovendien van vorm veranderen naarmate ze meer zielen heeft bevrijd.