[Update] Harry Potter en de Halfbloed Prins in de herfst

Morthill
[22:46 update]

We hebben inmiddels ook de eerste screenshot van de game, waaruit blijkt dat de game ook de mogelijkheid zal bieden tot het tovenaarsduel.



Originele bericht

Later dit jaar komt de verfilming uit van het zesde Harry Potterboek, in Nederland uitgebracht onder de naam: Harry Potter en de Halfbloed Prins. Electronic Arts heeft aangekondigd tegelijk met de film een game te lanceren op basis van het boek en de film. Harvey Elliott, hoofd van EA Bright Light Studio in Engeland, legt uit wat ze met de game gaan doen:

De videogame Harry Potter en de Halfbloed Prins is volgens ons een mijlpaal in het genre van op films gebaseerde games. Ons team werkt nauw samen met de filmmakers om een meeslepende interactieve wereld te creëren waarin het verhaal, de actie, de spanning en vooral de lol van de film tot hun recht komen. Hierbij bouwen we verder op de technologische ontwikkelingen uit de vorige games in de reeks en richten we ons vooral op de unieke besturing van de Nintendo Wii.

Warner Bros., het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de film, is wederom erg blij met de samenwerking. Scott Johnson, onderdirecteur zakelijke ontwikkeling van Warner Bros. Interactive Entertainment, heeft er vertrouwen in dat dit de beste game tot nu toe gaat worden:

We kijken uit naar de samenwerking met EA om de fans een onweerstaanbare Harry Potter-videogame aan te bieden, met een spannende verhaallijn en de visuele pracht van de film. De getrouwe weergave van de wereld van Harry Potter is kenmerkend voor deze serie. De fans zullen merken dat Harry Potter en de Halfbloed Prins tot nu toe de leukste en meest authentieke game uit de reeks is.

In de game Harry Potter en de Halfbloed Prins keer je terug naar Zweinstein en help je Harry om een zwaar zesde jaar te overleven. Je moet je bewijzen in spannende tovenaarsduels, magische ingrediënten mengen tijdens de les Toverdranken en je Zwerkbalteam naar de overwinning leiden. Je kunt je zelfs laten afleiden door Rons romantische avonturen, tot het verhaal een dramatische climax bereikt en je de identiteit van de Halfbloed Prins ontdekt.

Harry Potter en de Halfbloed Prins verschijnt in het najaar op de Xbox 360, PlayStation 3, Playstation 2, PSP, Nintendo DS, Wii, PC, Mac en mobiele telefoons.