Modden van GTA kost tiener de kop

Maarten (Moart)
Stacy O'Callaghan, een tiener uit Karori Nieuw-Zeeland, is het helemaal zat. Zat om steeds maar weer al die 'American rubbish' in zijn games te zien. Hij is bezig zijn GTA games te modden tot een soort Nieuw-Zeelandse versie. Uiteindelijk wil hij de GTA-steden vullen met bekende gebouwen uit zijn thuisland. Hij begon echter met het hertexturen van de verschillende autoriteiten, iets wat hij misschien maar beter had kunnen laten.

De politie is namelijk van plan O'Callaghan aan te klagen om het feit dat hij het politie-insigne heeft verwerkt in zijn mod. In Nieuw-Zeeland is het namelijk volgens de wet verboden het logo en outfit van de politie ongevraagd te gebruiken. Ze zijn momenteel nog bezig te kijken hoe dit in betrekking staat tot digitaal gebruik. Maar ze zijn er allerminst gecharmeerd van dat de 17-jarige Stacy hen digitaal loopt af te knallen.

De politie is bezig de mod te onderzoeken "which lets armed vehicle thieves bash and kill police officers - breached regulations concerning the use of police insignia." O'Callaghan benadrukt dat hij niets aan de inhoud van het spel zelf heeft veranderd en hij de mod puur persoonlijk gebruikt.

Op het onderstaande filmpje kun je zien hoe San Andreas er uitziet met een Nieuw-Zeelands sausje.