Deze zomer videoservice voor PS3?

J (SocialDisorder)
Volgens een bron van de LA Times heeft Sony de afgelopen weken niet stil gezeten in Hollywood. Het concern heeft namelijk met diverse studio's deals gesloten om zowel films als televisieseries via het PS3-platform aan de consument aan te bieden.

Volgens de bron zal deze content niet alleen op de PS3 te bekijken zijn, maar ook overgezet kunnen worden naar de PlayStation Portable, wat de Japanse reus een voorsprong kan geven op concurrenten als iTunes van Apple en Video Marketplace van Microsoft. Sony weigerde echter officieel te reageren, maar bevestigde wel dat er plannen zijn voor een dergelijk initiatief en dat er dinsdag meer informatie beschikbaar zou komen via het Inside PlayStation Blog.

"Many of you have been hearing rumblings about a video service that will allow you to download full-length TV shows and movies via PlayStation Network for North America. While I don't have any new announcements . . . it's already been confirmed that we'll be offering a video service for PS3 in a way that separates the service from others you've seen or used."

Het grootste obstakel voor deze service is echter niet het contact met studio's, maar Sony zelf. De verschillende divisies van Sony hebben een eiland-mentaliteit en weigeren mee te denken met andere divisies. Bovendien is Sony altijd een voorvechter van Digital Rights Management geweest, zelfs als dat ten koste ging van technologische vooruitgang.
Deze houding verandert langzaam sinds de komst van ex-Apple-directeur Tim Schaaff, die de online-video-distributie vorm geeft.