Grand Theft Auto IV lanceert waarschijnlijk beter dan Halo 3

Morthill
Dit najaar vestigde Halo 3 het record voor meest succesvolle gamelancering in de geschiedenis. In de eerste week draaide Microsoft op de game een omzet van $300 miljoen door de verkoop van 5 miljoen exemplaren. Grand Theft Auto IV zou dit record wel eens kunnen gaan verpulveren in de week na 29 april. Verschillende analisten binnen en buiten RockStar schatten dat er in de eerste week zo'n 6 miljoen exemplaren van de game over de toonbank zullen gaan, waarmee een omzet van $400 miljoen zal worden gedraaid. Deze voorspellingen zijn deels gebaseerd op de bestellingen door retailers.

Met deze voorspellingen kan GTA IV niet alleen de meest succesvolle gamelancering ooit worden, de game zou wel eens de meest succesvolle medialancering kunnen kennen. Deze titel is momenteel in handen van de film Pirates of the Caribbean: At World's End, welke in de eerste week een omzet genereerde van $404 miljoen.

Dit alles zou ook nog stevig invloed kunnen gaan hebben op de overnamestrijd tussen Electronic Arts en Take Two. Morgen zal het bestuur van Take Two op de aandeelhoudersvergadering de voorlopige verkopen van de game alvast bekend maken evenals hoeveel exemplaren er naar retailers verscheept zullen worden. Dit dus één dag voor het bod van EA aan de aandeelhouders afloopt. Dat bod staat momenteel op 64% bovenop de beurswaarde. Het bestuur van Take Two negeerde dit bod al eerder en lijkt nu te hopen dat een succesvolle lancering het bod zal opdrijven.