Nintendo Benelux pakt mod-winkels aan

Niels (Rossdale)
Nintendo Benelux heeft genoeg van de bedrijfjes die tegen een zacht prijsje een Wii voor je kunnen ombouwen of je een flashkaart voor je Nintendo DS leveren. Als reactie hierop hebben ze een advocatenkantoor in de arm genomen om druk te zetten op deze bedrijfjes. Enkele van hen zijn hiervoor reeds gezwicht en hebben hun diensten gestaakt.

Advocatenkantoor Lovells is deze week aan de slag gegaan voor Nintendo en heeft meer dan twintig winkels aangeschreven. In deze brief worden de winkels aangeraden hun activiteiten ogenblikkelijk te staken. Wat de precieze inhoud van deze brieven is, is niet geheel duidelijk.
Het blijft echter niet bij deze bedrijfjes, Nintendo is op dit moment hard bezig met het verzamelen van nieuwe adressen om aan Lovells door te spelen. De brief moet aardig overtuigend zijn, aangezien zowel Ombouwlimburg.nl en Modmybox.nl via hun websites hebben laten weten dat ze gehoor aan de oproep gaan geven.

Advocaat Win Yan Lam van Lovells heeft laten weten dat "de verkoop van modchips voor de Wii inbreuk op de auteursrechten van Nintendo oplevert, omdat modchips bestemd zijn voor het omzeilen van technische voorzieningen ter bescherming van auteursrechtelijk beschermde werken. Het ombouwen van de Wii en de verkoop van flashkaarten voor de DS vormen daarom auteursrechtinbreuk".

Dit is niet de eerste keer dat Nintendo actie onderneemt tegen ombouwers. In 2007 hield Nintendo in Duitsland een vergelijkbare actie en ook toen was deze erg succesvol. Naast Nintendo, hebben ook zowel Sony als Microsoft in het verleden opgetreden tegen het modden van hun consoles.