Veel informatie The Sims 3

Jovatov
In het april/mei nummer van "Games For Windows" is een hoop informatie vrijgekomen over de Sims 3. Hoofd van de Sims studio Rod Humble zegt hierin dat The Sims meer een virtueel poppenhuis werd, maar dat ze in The Sims 3 terug willen naar de basis van de simulatie.

Een grote verandering is dat vanaf nu de hele buurt meegroeit. Voorheen verouderde alleen de familie waar je mee speelde. In The Sims 3 zal iedereen tegelijk verouderen. In de buurt zullen er twee soorten locaties zijn. Bij de één verdwijnt de Sim, bijvoorbeeld op zijn werk. Bij de ander kan je alles volgen wat hij doet. Je kan nu ook bij andere Sims op bezoek gaan als je dat wilt.

De makers willen meer nadruk op karaktergroei leggen dan het zogenaamde 'grinden'; het elke dag steeds maar weer dezelfde dingen doen. De acht balkjes zullen daarom verdwijnen en er komen er drie voor in de plaats. De belangrijkste is de fun-versus-stressmeter. Een ander nieuw aspect aan de gameplay is dat je nu zelf ook klusjes voor je Sims op kan knappen. Om afwassen en opruimen hoeven je Sims zich niet meer druk te maken als je dat wil.

De persoonlijkheid van je Sims gaat nu niet meer via een balkje van 0 tot 10. In plaats daarvan kan je een aantal 'traits' aan je Sim geven. Dit zijn een soort van karaktereigenschappen zoals 'boekenwurm', 'goed gevoel voor humor' en 'buitenmens'.

De angsten en wensen uit deel twee verdwijnen en daar komen dromen en beloftes voor in de plaats. Soms krijgt je Sim een zogenaamde droom, bijvoorbeeld dat hij wil leren koken. Je kan dat zo laten of dat 'beloven'. Als je dit belooft en je leert die Sim koken heeft de Sim een beter humeur. Maar als je je belofte niet nakomt zal hij depri worden. Als je het niet belooft gebeurt er verder niets. Ook is er een soort buff-systeem toegevoegd. Als je Sim buiten in de regen loopt zal dat gedurende een paar uren een negatief effect op zijn humeur hebben.

Alhoewel je niet je Sim precies kan controleren als hij op zijn werk is kan je hem wel sturen. Je kan je Sim bijvoorbeeld vroeg laten vertrekken of laten slijmen bij de baas. Ook kan je Sim zogenaamde 'Opportunities' krijgen. Dan kan hij iets extra's doen voor zijn baas, zoals de afwas van een restaurant doen omdat de afwasmachine stuk is.

Het socializen gaat ook wat anders. Je kan nu de toon van het gesprek veranderen. Zo zal je serieus kunnen praten maar ook 'flirty'. Zo kan je zelf kiezen voor een vriendschappelijke of een romantische relatie.

Zie hieronder de scans uit het magazine.