Baja: Offroad racen in een vrije wereld

Jovatov
THQ heeft een nieuwe game aangekondigd: Baja. Het lijkt een soort vervolg op de MX vs ATV franchise. Ook in dit spel kun je namelijk offroad racen. Alleen ditmaal zul je dat kunnen doen in een vrije wereld van meer dan 100 vierkante mijl, ofwel 160 vierkante kilometer.

Je zal kunnen racen met Trophy Trucks, 4x4's en Buggy's, elk met 8 verschillende klasse's. Deze zal je zelf ook kunnen tunen met meer dan 200 verschillende onderdelen. Je zal mee kunnen doen met circuit en rally races en 'mountain hill climb'. Bij die laatste zal je waarschijnlijk onderaan een berg beginnen en dan kijken wie het eerste boven is.

De gameplay belooft een mix te worden tussen realistische aspecten van offroad racen en arcade fun. Er is ook een multi-player modus aangekondigd. Zo kan je tot vier personen split-screen en tot 8 personen online racen.

Het spel zal ontwikkeld worden door de relatief nieuwe developer 2XL Games. Medewerkers van dit bedrijf werkten eerder aan onder andere Motocross Madness en MX Unleashed.



De eerste concept art