Obsidian en SEGA komen met spionage RPG Alpha Protocol

Morthill
Game-ontwikkelaar Obsidian Entertainment, bekend van oa Neverwinter Nights 2, en uitgever SEGA hebben aangekondigd bezig te zijn met de ontwikkeling van een spionage RPG getiteld Alpha Protocol. De game zal plaatsvinden in een moderne wereld en moet in 2009 verschijnen op de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. CEO van Obsidian Feargus Urquhart ziet veel potentie voor de game:

Alpha Protocol blends Obsidian’s knack for intricate stories, engrossing characters, and significant character advancement with fast-paced modern combat. Alpha Protocol embraces everything we enjoy about making RPGs from a fresh perspective. We are confident our talented staff at Obsidian will enable us to deliver this exciting RPG experience.

Loyaliteit kent zijn prijs, niemand weet dit beter dan Michael Thorton, een getalendeerde jonge geheim agent, verstoten door zijn regering. Nu is er een klein probleem, en dat is dat Thorton de enige is met de kennis om een op handen zijnde internationale crisis te voorkomen. Om dit te doen gebeuren moet Thorton zich afsluiten van de mensen die hij zwoor te beschermen. Elke keuze die hij maakt tijdens de game zal het spelverloop en zijn karakter beïnvloeden. Al zijn beslissingen hebben invloed op het lot van de wereld.