EA probeert vijandige overname van Take Two

Morthill
Het was even wachten, maar Electronic Arts heeft dan toch gereageerd op de afwijzing van haar overnamebod door het bestuur van Take Two. EA bood twee weken terug 1,9 miljard dollar, ruim 60% meer dan de beurswaarde van Take Two op dat moment. Het bestuur van de publisher vond dit alleen te laag en wees het bod af. EA neemt daar duidelijk geen genoegen mee en probeert nu via een vijandige overname het bedrijf in handen te krijgen.

Het bod is ongewijzigd, nog steeds biedt EA $26 per aandeel. Verschil is dat dit bod nu direct richting de aandeelhouders is gegaan en het bestuur zo geen enkele inspraak meer heeft. Hoewel dit bod nu niet veel hoger is dan de beurswaarde, is het nog steeds een vrij hoog bod. De keurs van Take Two schoot pas omhoog toen de overname ter sprake kwam en de verwachting is dan ook, dat als EA zich zou terugtrekken de koers weer zou kelderen.

De grootste reden voor EA om op korte termijn de overname af te handelen is de lancering van Grand Theft Auto IV volgende maand. EA verwacht meer exemplaren te kunnen verkopen dan Take Two zou lukken, en daardoor flink te kunnen profiteren.

Mochten de aandeelhouders het bod van EA alsnog afwijzen, verwachten analisten dat de een na grootste publisher ter wereld zich voorlopig zal terugtrekken om zo later de overname alsnog voor elkaar te kunnen krijgen voor een lagere prijs. Met de huidige koers zouden aandeelhouders namelijk kunnen proberen om nu een nog hoger bedrag te vangen. Zeker als EA de deal op korte termijn zou willen rond krijgen, is dat een reële mogelijkheid.

De deadline voor het bod loopt af op 11 april, de dag na de aandeelhoudersvergadering van Take Two. Dan zal blijken of de overname nog rond zal komen.