Konami en Mercury Studios gaan samenwerken

Morthill
De Japanse ontwikkelaar en uitgever Konami heeft aangekondigd een game te gaan ontwikkelen in samenwerking met het Spaanse bedrijf Mercury Studios. De titel zal ontwikkeld worden onder toezicht van Konami voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Op het moment willen beide bedrijven nog niet zeggen waar de game over gaat, maar wel is duidelijk dat de game een van de grootste titels moet worden voor de line-up van Konami in 2009 of 2010.

De ontwikkeling van New International Track and Field loopt nu op z’n eind; een mooie gelegenheid om deze belangrijke nieuwe uitdaging aan ons Europees Development schema toe te voegen. Mercury Steam is een boeiende en ontzettend getalenteerde groep, en hun plannen voor de eerste Xbox 360 en PlayStation 3 titel met Europese roots liegen er niet om. Ze zijn ambitieus en revolutionair. We kijken er naar uit om tijdens de ontwikkeling veel meer details vrij te kunnen geven over deze boeiende titel.

Aldus een tevreden Dave Cox, Hoofd Product Planning voor Konami Digital Entertainment GmbH. Natuurlijk had Mercury ook weinig te klagen over de samenwerking. Enric Alvarez, mede-eigenaar en project leider van Mercury Steam, is er erg trots op.

We zijn erg verheugd samen te mogen werken met een gewaardeerde uitgever als Konami. Konami’s CV voor innovatie en projecten op grote schaal is indrukwekkend en we kijken er naar uit om zo nauw met hen samen te werken aan een titel die volledig aansluit bij hun hoge kwaliteitseisen.