Xbox 360 Arcade gaat minder kosten dan een Wii?

Morthill
Techradar heeft op basis van informatie vanuit de retail een leuke conclusie getrokken voor mensen die er over denken een Xbox 360 te kopen, de prijs gaat binnenkort omlaag. Microsoft zou van plan zijn om op 14 maart 50 euro van de prijs af te halen. Hierdoor zou de Arcade Core editie minder gaan kosten dan een Wii. Microsoft zelf weigerde te reageren op de geruchten en er is geen retailer die daadwerkelijk on record een verlaring wilde afleggen. Hierdoor blijft het voorlopig een gerucht.

Tony Mott, redactielid van het toonaangevende Engelse tijdschrift Edge, ziet een prijsdaling als een logische zet. Microsoft zou namelijk niet de breedheid qua games bieden, die Nintendo biedt en niet de bekendheid genieten van Sony. Hij ziet een goedkoper systeem dan ook als de manier om de aandacht te trekken.

It's no secret that Microsoft is desperately keen to broaden the Xbox 360 user base, which is mostly made up of committed gamers, but it has neither the breadth of Nintendo's software range nor the consumer awareness enjoyed by Sony, so it's been a difficult push. The simplest way of reaching more consumers is to aggressively cut prices, so this move makes a lot of sense. As for Sony or Nintendo following suit, it certainly won't happen in the short term.

Als het gerucht waar is zou dat betekenen dat de prijs van de Xbox 360 Arcade Core zal komen op €229,99, de gewone bundel op €299,99 en de Elite op €339,-.



Binnenkort nog maar €339,-?