Saints Row 2 niet bugvrij volgens developer

J (SocialDisorder)
Dit jaar staan er twee grote free-roaming games op stapel: Grand Theft Auto IV en Saints Row 2. De developer van die laatste heeft in een interview aangegeven dat ze zich geen zorgen maken over de concurrentie met de franchise van Rockstar. Vooral het feit dat Saints Row 2 co-op heeft en voor zover bekend GTA IV niet, zal een beslissende factor zijn volgens Greg Donovan, producer van Saints Row 2.

Verder heeft Volition geleerd van het eerste deel en zullen de ontwikkelaars verder gaan in de richting die ze met Saints Row zijn ingeslagen, zowel op het gebied van de algehele over-the-top stijl als online gameplay.

Tegelijk heeft Donovan toegegeven dat het vervolg op Saints Row niet bug-vrij zal zijn. Momenteel werkt een Quality Assurance team aan het zoveel mogelijk wegpoetsen van de bugs die in de game zitten, maar hij verwacht niet dat alle bugs opgelost zullen zijn als de game ergens dit jaar in de winkel verschijnt. De problemen met disc-streaming die frame-rate-problemen en screen-tearing veroorzaakte zijn wel opgelost volgens Donovan. De engine is verder geoptimaliseerd en tijdens het vliegen met helikopters en vliegtuigen zijn er van streaming-issues geen sprake.

Aangezien Saints Row 2 verder gebouwd wordt op de engine van het eerste deel, is de Xbox 360 lead-platform, maar Volition heeft aangegeven dat er geen verschil zal zijn tussen de PS3 en 360. Ook de downloadable content zal op beide platforms gelijk zijn.