Vivendi heeft een geweldig jaar dankzij WoW-franchise

Niels (Rossdale)
Vivendi Universal, de franse gamesmagnaat wiens games-afdeling onlangs is samengegaan met Activision, berichtte een ongelofelijk goed 2007 in hun financiele plaatje afgelopen week.

Bedrijfswijd schraapte Vivendi ruim 21.7 miljard euro binnen met een winst van zo'n 2,8 miljard euro. De gamesafdeling ging voor het eerst over de 1 miljard euro grens en behaalde een winstgroei van 57.4%. Deze is voor een groot gedeelte te danken aan het aanhoudende wereldwijde succes van de World of Warcraft franchise.

In het vierde kwartaal van vorig jaar zag de Vivendi games group, welke ook Sierra Entertainment, Vivendi Games Mobile en Sierra Online beslaat, echter een kleine dip in zowel omzet als winstcijfers in vergelijking met het zelfde kwartaal een jaar eerder.

Een deel van die dip kan betrekking hebben op de kosten die er gemaakt zijn. Vivendi heeft onder andere in dat kwartaal een klap geld uitgegeven om belangrijke mensen gemotiveerd en binnen het bedrijf te houden. Ook heeft het bedrijf veel geld uitgegeven aan de verdere ontwikkeling van World of Warcraft: Wrath of the Lich King en Starcraft.