Meer details van GTAIV

Kevin (KoosyNL)
De nieuwe en langverwachte Grand Theft Auto IV zal eind april verschijnen. De hype machine van Rockstar draait op volle toeren, en elke dag komen er nieuwe details vrij. Het blad Electronic Gaming Monthly heeft in zijn april uitgave, meer bekend gemaakt.
quote
-De PlayStation 3 versie krijgt ondersteuning van de Sixaxis controller, maar dan wel op een manier waarbij het goed gedaan is.

- Het is mogelijk dat we in de toekomst een MMPOG Grand Theft Auto gaan zien, wellicht eentje waarvoor we moeten betalen.

- Kapotte auto's kunnen het uiteindelijk begeven, waardoor je op de voet zult moeten vluchten.

- Banden vliegen aan flarden wanneer erop geschoten wordt.

- De PlayStation 3 heeft warmere kleuren terwijl de Xbox 360 meer vibrante kleuren kent.

- Klik omhoog op de D-Pad om je telefoon tevoorschijn te toveren en nog eens om je keypad in beeld te krijgen.

- Er zijn verschillende mobiele telefoons die je gedurende het spel in handen krijgt. De basistelefoon heeft contacten, een organizer, camera en de multiplayer mode, terwijl latere telefoons ook uitgerust zijn met een MP3 speler.

- Je kunt iedereen altijd en overal vermoorden, zo ook je contacten.

- Er is een conversatief radiostation, WKTT (We Know the Truth) genaamd. In dit station zijn fans te horen die eerder stemopnamen in mochten sturen.

- DJ Lazlow keert weer terug.

- Bloggers spelen een bepaalde rol in de game.

- De oude GTA cheatcodes keren terug, door de activatie hiervan zal het echter niet mogelijk zijn om bepaalde achievements binnen te halen.

- Je kunt granaten uit een auto gooien terwijl je hierin rijdt, tevens kun je "cook" granaten gooien. Deze granaten kunnen ook in de multiplayer gebruikt worden, om zo op een groep gamers in te rennen waarbij je iedereen de dood injaagt, inclusief jezelf.

- Rockstar voelt steeds meer voor episodische downloads, iets wat enkel de Xbox 360 binnen Grand Theft Auto IV krijgt.

- Politie, brandweer en ambulances reageren in real-time en komen dus daadwerkelijk uit het dichtsbijzijnde station aangereden.

- Wanneer je een politiewagen nodig hebt kun je de politie bellen en hun auto stelen wanneer ze aan komen rijden, tevens kun je naar het station gaan en een auto stelen wanneer niemand kijkt.

- Zoals al eerder bekend zijn contacten er belangrijk, wanneer je te lang niets van je laat horen zul je boze berichten krijgen van het desbetreffende contact. Onder de contacten vallen ook vriendinnen, deze zitten dit keer echter meer in de verhaallijn geweven.

- Door een terreuralarm zullen sommige delen van de stad afgesloten zijn in het begin van de game. Het is voor Niko echter mogelijk om de eilanden alsnog te bezoeken, maar zijn wanted level schiet dan wel omhoog.

- Niko heeft veel tijd doorgebracht in gevangenissen buiten Amerika. Hij voelt zich hierdoor als een man zonder land.

- Het model van de karakters is meer realistisch, hier hoort ook bij dat Niko bijvoorbeeld elke traptrede met zijn voeten zal raken als hij erop loopt / rent, en dat je een realistisch karaktermodel krijgt wanneer hij aangereden wordt door een auto.

- Een arrestatie is nog niet het einde van een achtervolging, door (bij de Xbox 360 versie) A en X afwisselend in te drukken kun je ontsnappen, dit zorgt echter wel voor een extra Wanted ster.

- Wanneer je de online mode van San Andreas goed vond, dan zal de online multiplayer in GTA IV je ook zeker bevallen.

- Toen de ontwikkeling van de game net begon was de map een stuk groter, de ontwikkelaar besloot echter dat de ervaring moest liggen op een goede GTA ervaring, en niet op de grootte van de map.