Gamecock komt in 2009 met de FPS 'Section 8'

Niels (Rossdale)
Details zijn nog niet precies bekend, maar we weten dat ontwikkelaar TimeGate Studios druk aan het werk is aan een "new and innovative" futurische FPS, waarin een groeiende volksopstand tussen verschillende kolonies centraal staat. Om een of andere reden is ook de Aarde hierin betrokken en als antwoord sturen wij onze zwaar bewapende 8th Armored Infantry. Dit is een unit van elite vechters die ook wel "Section 8" genoemd worden. Section 8 bestaat uit een groep knettergekke vrijwilligers, die als enige dapper genoeg zijn om zich vanuit de lucht midden in een slagveld te laten droppen.

De game zou een heftige tactische gameplay moeten gaan bevatten en strategische mechanieken die er voor zorgen dat je tijdens het spelen het slagveld kunt veranderen. TimeGate Studios probeert een universum te maken waar we verliefd op zullen worden en deze zo divers te maken dat we er nooit meer uit weg zouden willen gaan.


Teaser van Section 8

Section 8 zal ook uitgerust worden met "multiplayer first person shooting like none other." Hoewel de game een hoop objectives zal bevatten die je een voor een zal moeten afhandelen, zal je ook een bepaalde mate van vrijheid hebben. TimeGate Studios zegt dat geen twee gevechten hetzelfde zullen zijn, aangezien de game de speler de mogelijkheid biedt "to control how flow of battle is going to be."

De game staat voor een release in 2009 en Section 8 zal zijn entree maken op zowel de PC als de next-gen consoles.