Wrath of the Lich King grijpt terug naar de oorsprong

Morthill
Een van de dingen, waar Warcraft-fans vaak gek van worden, is de enorme hoeveelheid lore die de game rijk is. De gameserie kent namelijk niet alleen een individueel verhaal voor elk deel, maar een complete geschiedenis die begint op het punt van de creatie van Azeroth door de Titans. Ook in de tweede expansion van de MMORPG World of Warcraft zal het verhaal weer flink centraal staan.

Zoals te verwachten was keren we met Wrath of the Lich King terug naar Azeroth, naar het land van de Lich King Northrend. De game zal onder andere ingaan op de creatie van het universum en de functie van Azeroth hierin en naar de oorsprong van de dwergen. Natuurlijk kijken we ook naar de Horde en Alliance en hoe die relaties zich uitspelen.

Naast het verhaal wordt ook flink gewerkt aan het Battleground systeem. Eerder was al aangekondigd dat je in PvP katapulten en dergelijke zou krijgen, hiervoor zal Blizzard een aantal nieuwe maps ontwerpen. Vanwege de vele nieuwe mogelijkheden zullen de spelers te veel verdeeld worden, dat is tenminste een angst van de ontwikkelaars. Ook het queue systeem zal dus herontwikkeld gaan worden.