Electronic Arts wil Take Two overnemen voor 2 miljard dollar

Morthill
Het lijkt de nieuwe mode te worden, op zondag een grote overname of fusie aankondigen. Eerder deden Vivendi en Activision al, toen beide bedrijven aankondigden te gaan fuseren, nu is het de beurt aan Electronic Arts. De mediagigant uit Redwood heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf een bod heeft uitgebracht op Take Two van $26 per aandeel, 64 procent boven de slotkoers van 15 februari. Het totale bedrag dat EA hiermee wil neerleggen is ongeveer $2 miljard en dit alles wil het bedrijf in contanten betalen.

Veel succes heeft het bedrijf nog niet gehad. De board of directors van Take Two weigerde het bod namelijk al op de 15e, dezelfde dag dat EA officieel het bod uitbracht. Om deze reden heeft EA besloten de brief openbaar te maken, zodat alle aandeelhouders van Take Two het te horen zouden krijgen. John Riccitiello, CEO van EA, hoopt op deze manier alsnog zijn zin te krijgen:

Our all-cash proposal is a unique opportunity for Take-Two shareholders to realize immediate value at a substantial premium, while creating long-term value for EA shareholders. Take-Two’s game designers would also benefit from EA’s financial resources, stable, game-focused management team, and strong global publishing capabilities.

EA waarschuwde de aandeelhouders van Take Two verder dat als het bedrijf blijft weigeren, het wel eens nadelig zou kunnen uitpakken voor het rendement van de aandeelhouders. Ze zien namelijk weinig kans dat er nog een bedrijf langskomt dat eenzelfde bod wil doen voor Take Two, al helemaal niet een bedrijf dat in contanten wil betalen. Verder gaf EA aan dat het bedrijf de mogelijkheden heeft om het succes van Grand Theft Auto IV later dit jaar nog verder te vergroten.

Voor de volledige brief van EA aan kun je hier terecht.