Civilization Revolution gestopt vanwege te weinig personeel

Morthill
Onlangs kondigde Firaxis aan dat de Wii-versie van Civilization Revolution de ijskast in verdwenen was. Waarom dit gebeurd was, was niet helemaal duidelijk. Dus nam MTV contact op met Scott Lewis, programmeur bij Firaxis, om te vragen hoe de vork nu in de steel zit. De reden bleek achteraf heel simpel.

Civilization Revolution werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Na een jaar bedachten de ontwikkelaars dat een Wii- en DS-versie wel leuk zouden zijn, vooral vanwege het verkoopsucces van die systemen. Helaas dachten ze hierbij niet na over de problemen die de ontwikkeling zou opleveren. Waar de PS3 en Xbox 360 versie identiek zullen zijn, moest de Wii-versie vrijwel van scratch worden opgebouwd. Simpel poorten kon niet, omdat de controllers nu eenmaal anders waren.

Het probleem is nu dat Firaxis niet genoeg personeel heeft om zich op alle versies te kunnen richten en dus moest er een afvallen. De Wii-versie kende simpelweg de meeste vraagtekens op het moment dat de beslissing genomen werd en dus werd de Wii-versie geschrapt. Mocht de game een succes worden, dan zal de game wellicht nog ontwikkeld worden voor de Wii. Maar voorlopig is de game gecanceld.


De 360-versie van de game