Duke Nukem Forever dit jaar nog en naar de consoles?

Morthill
Na de onlangs uitgekomen trailer van het al in 1997 voor het eerst getoonde Duke Nukem Forever, draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Ditmaal van de kant van de internetsite van de Dallas Business Journal. Hier stond dat in een interview Scott Miller, voorzitter van 3D Realms, had gezegd dat Duke Nukem Forever eind dit jaar ging uitkomen. Een exacte maand kon hij niet noemen, maar hij had er vertrouwen in dat het moest lukken. Daarnaast zou de game ook uitkomen op de PlayStation 3 en Xbox 360.

Natuurlijk bleek het niet zo simpel te zijn. In een statement voor de Amerikaanse gamessite Gamespot gaf het bedrijf aan dat er wat verwarring was tijdens het interview over wat wel en wat niet officieel was. Hoewel ze bij 3D Realms zeker intern doelen hebben staan, zijn ze niet bereid deze te delen. Ze waren zelfs verbaasd dat er een datum naar buiten was gekomen, terwijl Scott Miller had gezegd dat hij geen officiële aankondiging kon doen.

Goed, dus officieel staat hij niet gepland voor het eind van het jaar en is de releasedatum nog steeds "when it's done". Toch zou dat geen heel onlogische datum zijn, gezien de recent vrijgekomen trailer. Het betekent in ieder geval dat het bedrijf serieus met de game bezig is. Wat wel waar is, is dat 3D Realms van plan is naast de PC ook een 360- en PS3-versie te maken. Deze zullen alleen waarschijnlijk niet tegelijkertijd gelanceerd worden met de PC-versie.