Reeves: 'PS3 verslaat Xbox 360 deze zomer'

Clipse
Vorige maand werd er meer dan een miljoen PS3's verkocht, waardoor het gat alsmaar kleiner wordt tussen de PS3 en de 360. De Playstation 3 zal de Xbox 360 verslaan in Europa, ongeacht het feit dat de Playstation 3 een jaar later uitkwam.

Dat was de uitspraak van de SCEE president en CEO David Reeves, die aangaf dat de PS3 nu al beter verkoopt dan de 360 in landen als Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië.

In een interview met Reeves vertelde hij onder andere dat de PS3, PSP, PS3 allemaal apart meer dan een miljoen stuks hebben verkocht in de PAL landen.

Ook al heeft de Sony Corporation nog geen globale verkoopcijfers vrijgegeven, geeft Reeves al een indicatie aan en voorspelt gelijk de inhaalrace tegenover de 360 van de komende maanden.

"In December we sold just over a million PlayStation 3s during the month."
"That's across all PAL territories and that's a sell-through figure. About 20-22 per cent of that figure was sold in the UK alone.
We're very happy with the performance of PS3 in the UK."

"We don't often mention the competition, but I will give you some interesting data: In terms of installed base in some of our major markets, such as France, Spain, Germany and Italy - plus some distributor territories in smaller markets like Switzerland - our current cumulative installed base is now higher than Xbox 360."

"It's also worth mentioning that last week we outsold Xbox 360 in PAL territories by a ratio of three to one."

Hij gaf ook aan dat het nog niet zover is met de installed base in de Verenigd Koninkrijk, maar Sony verwacht de installed base van de 360 in alle PAL landen over te nemen deze zomer.


En de winnaar is...