120GB-160GB PS3 met Dual Shock 3 op komst?

koei
Het gerucht gaat dat er een nieuw PlayStation 3 pakket op de Amerikaanse markt zal komen. Het 40GB model doet goede zaken aan de andere kant van de oceaan en deze variant zou dan ook gewoon gehandhaafd blijven. De 80GB variant zal net als de 60GB variant in Europa niet meer geleverd worden en uitverkopen. Sony zou echter twee PS3 modellen willen houden; een goedkoop instapmodel voor de mensen die gewoon een simpele PS3 willen, en een duurder uitgebreider model met een grotere harde schijf.

Waarschijnlijk zal het 80GB-pack vervangen worden door een pack met een grotere harde schijf van 120 of 160GB voor dezelfde prijs, plus de nieuwe Dual-Shock 3 controller in plaats van de huidige Sixaxis.

Mocht dit het geval zijn dan kunnen we in Europa waarschijnlijk ook een grotere PlayStation 3 met Dual-Shock 3-controller gaan verwachten. Of het apparaat naast een grotere harde schijf nog andere extra's heeft zoals bijvoorbeeld backwards compatibility is nog niet bekend, maar daar is dit bericht dan ook een gerucht voor.