Jack Thompson wil release GTA IV wederom dwarszitten

Niels (Rossdale)
Het persbericht van Rockstar waarin vermeld werd dat de langverwachte game Grand Theft Auto IV dan eindelijk op 29 april uit zal komen is de alom geliefde advocaat uit Miami genaamd Jack Thompson ook niet ontgaan.

De anti-game activist heeft afgelopen donderdag een e-mail aan Take Two gestuurd waarin hij claimt dat de game voor niet verder gespecifieerde juridische en politieke onrust zal gaan zorgen.
Zoals bij velen wel bekend is, heeft Thompson een geschiedenis aangaande rechtszaken tegen Take Two en Rockstar.

De redenen die Jack in zijn e-mail aandraagt zijn echter wel vrij vaag te noemen:

quote
Take-Two shares have jumped approximately 12% today on this news. What the market is not factoring in, however, is the downside risk coming Take-Two's way with the sale of this "Mature" game to kids, which is a murder simulator for violence against women, cops, and innocent bystanders�

Thompson heeft aangekondigd van plan te zijn om in de komende dagen en weken contact op te nemen met justitiële officieren om tegen te gaan dat de game verkocht zal kunnen worden aan mensen onder de 17 jaar. Het is ondertussen bekend dat Jack reeds contact heeft opgenomen met advocaat generaal Bill McCollum, die Jack Thompson in het verleden ook al eens gesteund heeft.

Het is nog maar af te wachten of Bill McCollum wel geïnteresseerd is in het steunen van Thompson. McCollums werknemers hebben namelijk de taak om het hoge gerechtshof van Florida en rechter Dava Tunis te verdedigen tegen Jack, nadat deze een rechtszaak had aangespannen tegen hen naar aanleiding van de "Florida Bar-zaak". De Florida Bar Association had namelijk een rechtszaak tegen Jack aangespannen, omdat ze ingingen op meerdere klachten van mensen die het zat werden dat Jack Thompson zinloze rechtszaken tegen de gamesindustrie aanspande. (link)

Rechter Tunis doet een herinzage in de transcripties en documenten van Thompson zijn Decemberzaak. Een uitspraak in deze zaak, welke Thompsons status als gelicenseerd advocaat kan beinvloeden, wordt ergens deze lente verwacht. Zou het niet fascinerend zijn wanneer de uitspraak tegelijk viel met de release van GTA IV?