Randy Pitchford: "D-Day was eigenlijk net als Star Wars"

Christophe (SpankmasterC)
In een interview met de knallende dames van Fragdolls.uk heeft Randy Pitchford, CEO van Gearbox Software en momenteel hard bezig met Brothers in Arms: Hell's Highway, aparte vergelijkingen gemaakt tussen de Tweede Wereldoorlog en Star Wars.

"Toen ik werkte aan Brothers in Arms: Road to Hill 30 praatte ik vaak over vergelijkingen tussen D-Day en de eerste Star Wars film. De Nazi's waren dan het slechte Empire en de geallieerden waren in mindere getalen en met minder wapentuig. Ook was er een stadje, Carentan, de prijs van de landing op het strand en die stad valt dan weer te vergelijken met de Death Star.

Operation Market Garden is dan meer als de tweede film, The Empire Strikes Back. En zoals elke zich zelfrespecterende fan van de films zou zeggen is dit simpelweg de beste film van de originele trilogie. De film is tof vanwege alle drama: Han is vastgevroren, Luke verliest zn hand, Ben is dood, het is een moeilijke situatie en ze zullen hard moeten vechten om uiteindelijk in de derde film te winnen. En hetzelfde gebeurt ook in de game, zal Market Garden het einde zijn van Baker of zal hij naar voren stappen en zijn mannen leiden?"

The Empire Strikes Back Brothers in Arms: Hell's Highway wordt later dit jaar verwacht op zowel de PC, Xbox 360 als PlayStation 3.

Dit 3e deel van de Brothers in Arms-serie zal beginnen bij operatie Market Garden, de gefaalde geallieerde operatie die de geallieerde troepen over de Rijn zou moeten zetten zodat ze vanuit Nederland op zouden kunnen rukken richting Duitsland. Jij kruipt in de huid van een lid van de 101e luchtlandingsdivisie van de Verenigde Staten en mag vechten tegen "oude mannen en kinderen".