NASA komt met eigen MMO-game?

Maarten (kepler)
Altijd al bij NASA willen werken? Dan krijg je misschien binnenkort een (virtuele) kans, want het lijkt erop dat NASA met een soort MMO-game (massive multiplayer online) gaat komen. Ze willen een game gaan maken waarin NASA-missies gesimuleerd zullen worden. Spelers kunnen dan als ingenieur meehelpen in het proces.

NASA heeft alleen nog maar aan een aantal bedrijven gevraagd of zoiets mogelijk is en of ze met informatie willen komen. Deze deadline ligt op 15 februari en daarna zal NASA dus besluiten of er een NASA-game gaat komen. De game zal dus voornamelijk gebruikt worden om mensen kennis te laten maken met NASA en om werknemers aan te trekken.

The MMO will foster career exploration opportunities in a much deeper way than reading alone would permit and at a fraction of the time and cost of an internship program.. Via de game wil NASA dus laten zien hoe het er echt aan toe gaat binnen het bedrijf, en ze willen het laten lijken op een stage bij NASA.

De engine voor de game zou een goed physics-gedeelte moeten bevatten (om bijvoorbeeld lagere zwaartekracht na te bootsen) en zou in-game wetenschappelijke proeven moeten ondersteunen. Het klinkt dus allemaal erg ambitieus, maar als het ze lukt dan kan het wel eens een erg interessante game worden.



One small step for man, one giant leap for mankind