Vecht door de eeuwen in Highlander

J (SocialDisorder)
Wie de Highlander-films of de gelijknamige serie kent, weet waar het om draait in de game Highlander: een ras onsterfelijken bestrijden elkaar om de laatste overgebleven te zijn. De enige manier om een onsterfelijke naar de eeuwige jachtvelden te sturen is door z'n hoofd er af te hakken. Hierna volgt de "quickening", waarmee de kracht van de verslagen onsterfelijke overvloeit naar degene die hem een kopje kleiner gemaakt heeft.

Widescreen werkt momenteel voor Eidos aan een release in 2008 van de game, waarvan je hieronder de trailer kunt zien. De game zal vier verschillende periodes aandoen: het New York van de nabije toekomst, het Pompeii van vlak voor de vulkaanuitbarsting, middeleeuws Schotland en Japan in het Samurai-era.
Je zult in de game met een katana, een claymore en een dubbel zwaard rondzwaaien om de andere onsterfelijken af te slachten.

Je speelt in de game als Owen Macleod, familie van Connor MacLeod (gespeeld door Christopher Lambert in de films) en Duncan MacLeod (gespeeld door Adrian Paul in de serie). Er zullen in de game in totaal 77 personages verwerkt zitten, waaronder enkele bekenden uit de films en serie.

Om door de diverse omgevingen te reizen, zul je gebruik kunnen maken van klimmen met behulp van dolken, touwen, ladders, een zwanenduik, vrije val, gewoon klimmen, jezelf als kanonskogel af laten vuren, balanceren op balken en ziplines.
Dankzij z'n afkomst kan Owen ook gebruik maken van een aantal talenten, zoals wederopstanding, chi balans, Fire Blade, Wind Fury, Stone Armor en aanvallen opladen voor een extra krachtige aanval.

Highlander zal dit jaar uitkomen op PS3, X360 en PC.