PS3's Cell chip in super TV Toshiba

Maarten (Moart)
Dat de Cell microprocessor een krachtpatser van jewelste is, is een ding wat al vanaf het begin vast stond. De chip werd destijds ontwikkeld door Sony, IBM en Toshiba. Naast dat het de drijvende kracht is achter de PlayStation 3, is Toshiba ook nog eens bezig de krachtige chip klaar te maken voor consumentenelektronica.

Het eerste speeltje dat ze onlangs hebben gepresenteerd op de CES, is een televisiescherm met een Cell chip erin. De kracht van de chip stelt het scherm in staat standaardresoluties te upscalen naar een kwaliteit vergelijkbaar met volwaardig HD.

Naast het upscalen zul je met dit nieuwe scherm ook kunnen inzoomen zonder dat de beeldkwaliteit er onder lijdt. Zappen is tevens verleden tijd, omdat je 48 SD thumbnails tegelijkertijd kunt bekijken. Klikken op een thumbnail vergroot het beeld tot een volledig scherm. Als de thumbnails HD zouden zijn, zou je er zes tegelijk kunnen toveren op je scherm.

Toshiba is niet van plan het televisiescherm te voorzien van een ingebouwde PlayStation 3. De chips mogen dan wel hetzelfde zijn, maar een combinatie van een scherm en een gamesysteem is onwaarschijnlijk.