Resistance 2 onthuld

J (SocialDisorder)
In de nieuwe GameInformer is de opvolger van Resistance: Fall of Man onthuld. Het single-player-deel zal draaien om Nathan Hale, het hoofdpersonage van Resistance: Fall of Man, en zijn missie in de VS. Verder belooft het artikel dat boss-battles deze keer goed gedaan zijn, in tegenstelling tot de meeste First-Person Shooters, voor zover die boss-fights hebben. Daarnaast zullen levels elke keer er anders uitzien doordat delen van de geometrie in een level willekeurig opgebouwd zullen worden.

Het multiplayer gedeelte is in twee delen gesplitst: online battles en een aparte co-op campagne. De co-op mode zal maximaal acht spelers ondersteunen, de online battles zullen gevechten zijn tussen 60 man. Het doel hiervan is om je het gevoel te geven dat je aan een groots gevecht meedoet.
Om je niet een verloren gevoel te geven, zul je in een squad-lobby inloggen. Een squad zal uit zes tot acht man bestaan om het gevoel van kameraadschap te versterken. Elke squad zal tevens een eigen doelwit hebben in het uiteindelijke gevecht. Je kunt ook uit verschillende klasses kiezen, waaronder Heavy, Special Ops en Medic.
Je online-prestaties zullen op MyResistance.net bijgehouden worden door middel van dedicated servers. Deze servers zullen ook een razendsnelle matchmaking-service bieden.
Onderlinge communicatie zal essentieel zijn en daarom streeft Insomniac ook naar een zelfde geluidskwaliteit als op een GSM.

De game biedt verder meer vijanden tegelijk op het scherm, een betere AI, betere verlichting en shaders, een complexere normal-mapping en een verbeterde Detail-mapping.

Tot slot is er ook nog een nieuw voertuig bekend geworden: de Stalker. Dit apparaat zal een full cloaking device hebben.

De game zal in de herfst van 2008 in de winkels komen te liggen.