LittleBigPlanet video's, public beta en R-rated content

J (SocialDisorder)
Één van de meest aparte aangekondigde games op de PS3 is wel LittleBigPlanet. In de game kun je zelf levels bouwen, maar ook levels van de makers spelen, waarmee je items kunt verdienen die je weer in je eigen levels kunt gebruiken. In een demonstratie tijdens de CES liet Media Molecules Kyle Shubel zich ontglippen dat er waarschijnlijk binnenkort aan een public beta begonnen gaat worden. De uitspraak kun je terughoren in onderstaande video.

In deze video kun je ook zien dat het niet alleen fun and games is in de wereld van LittleBigPlanet, de lavaput is een dodelijke hindernis.

Shubel heeft ook gezegd dat LittleBigPlanet waarschijnlijk R-rated content gaat krijgen. De schattige, knuffelige Sackboys kunnen namelijk volledig naar smaak gecustomized worden, en daardoor kunnen er ontwerpen uit komen die minder geschikt zijn voor minderjarigen. Ook in de level-designs kunnen afbeeldingen terugkomen die niet voor een jong publiek geschikt zijn. Ze houden er dus rekening mee dat Manon Thomas de game ook zou kunnen spelen.

Om te voorkomen dat minderjarigen deze content te zien krijgen, werkt Media Molecule momenteel aan een controle-systeem voor ouders zodat hun kids niet per ongeluk expres afbeeldingen te zien krijgen die niet geschikt zijn voor ze. Ook overwegen ze een rating-systeem voor de individuele levels.
De creatieve vrijheid inperken is echter geen optie voor Media Molecule.