Games maken kinderen dik aldus McDonald's

J (SocialDisorder)
Aan het hoofd van de Britse tak van McDonald's staat Steve Easterbrook, en deze man heeft de oorzaak van te dikke kinderen gevonden zegt hij. Hoewel hij toegeeft dat de voedsel- en drankenindustrie een rol spelen, vindt de beste man toch dat videogames de hoofdschuldigen zijn.

Hij beweert dat de videogame-industrie er voor heeft gezorgd dat jongeren minder tijd doorbrengen met buiten spelen om zo energie te verbruiken die nu wordt opgeslagen in de vorm van vet. Tegelijk geeft hij ook toe dat er steeds minder groen waar kinderen kunnen spelen in de buurt van woonhuizen is.



The issue of obesity is complex and is absolutely one our society is facing, there’s no denial about that. But if you break it down I think there’s an education piece: how can we better communicate to individuals the importance of a balanced diet and taking care of themselves?

Volgens The Times heeft McDonald's UK in 2007 haar beste jaar van de afgelopen 20 jaar. De fast-foodketen registreerde 88 miljoen bezoekers vorige maand, 10 miljoen meer dan in december 2006.