Gamen negatieve invloed op hersenen?

Niels (Rossdale)
Volgens Taiwanese onderzoekers krijgen onze hersenen minder bloed wanneer we videospelletjes spelen. Deze onderzoekers willen ons dus ook waarschuwen dat het spelen van de games mogelijk kan leiden tot hersenschade en leer- en emotionele problemen. Het maakt ook uit wat voor soort games er gespeeld worden, het blijkt bijvoorbeeld dat tijdens het spelen van gewelddadige games de hersenen nog minder bloed krijgen dan bij gewone.

Dokter Chou Yuan-Hua van het Veteranenziekenhuis in Taipei heeft een onderzoek verricht door 30 mensen van 25 jaar oud een half uur te laten gamen en dan via verschillende methoden veranderingen in de bloedcirculatie in de hersenen na te gaan. Hieruit is gebleken dat vooral de frontale hersenkwab, die belangrijk is voor spraak, gedachten, impulsen en het nemen van beslissingen, het meeste last heeft van langdurig gamen. Dit doordat dat deel van de hersenen dus tijdens het gamen de slechtste bloeddoorstroming heeft.

Dokter Chou is van mening dat lang en hevig gamen tot hersenschade kan leiden, al heeft hij daar (nog) geen harde bewijzen voor. Het is wel algemeen bekend dat gebrek aan bloed in de hersenen kan leiden tot ongewone stemmingswisselingen en variaties in sociaal gedrag en persoonlijkheid.


Misschien toch niet zo heel geweldig voor je hersenen?