De E3 keert in 2008 terug op zijn oude stekje

Morthill
In 2006 kwam er een aankondiging die voor veel gamers en journalisten erg pijnlijk was, de E3 zou namelijk nooit meer gehouden worden in LA in zijn huidige vorm. Na jaren van lawaai, boothbabes, spannende autoritjes en legio aankondigingen moesten we onze heil gaan zoeken in kleine zaaltjes in Santa Monica. Aan het einde werd er dan ook al flink gespeculeerd over 2008 en of dat er uberhaupt wel een E3 zou komen dat jaar. Goed nieuws voor iedereen die zich al had laten beïnvloeden door de doemdenkers, de E3 keer terug. Van 15 tot en met 17 juli zal wederom het oude vertrouwde Los Angeles Convention Centre afgehuurd worden en zullen gamesbedrijven presentaties gaan geven.

Hoewel dit natuurlijk een stap in de goede richting is, hoeven we nog niet te gaan dansen op de tafels. Het evenement zal namelijk nog steeds invite-only zijn en ook een grote beurs zoals we die gewend waren zal het nog niet zijn. Het evenement zal zich vooral richten op persconferenties.

"Our program of high-level meetings, networking and personal dialogue, and industry-shaping panel discussions will capture the explosive growth we have seen in 2007 and lay the foundation for the 2008 video game marketplace,"

Aldus Michael Gallagher, president van de Entertainment Software Association.