Still Life wordt vervolgd

Astrid (lizardtattoo)
Microïds stond jarenlang bekend als ontwikkelaar van goede adventures als Amerzone, Syberia en Still Life. Na een serie fusies en overnames werd het echter stil. Tot vandaag, want Microïds heeft aangekondigd aan een vervolg op Still Life te werken. Het spel is al sinds juni in ontwikkeling bij Gameco Studios en moet rond november 2008 in de winkels liggen.

Net als het eerste deel zal Still Life 2 draaien om FBI agente/profiler Victoria McPherson. In het eerste deel zat zij achter een seriemoordenaar aan in een zaak die griezelige overeenkomsten vertoonde met een zaak waaraan haar grootvader Gus (uit de adventure Post Mortem) werkte. Deze zaak werd echter nooit volledig opgelost, iets wat in dit tweede deel wel zal gebeuren.

Victoria wordt namelijk naar Maine gestuurd waar zojuist het ontzielde lichaam van Audrey Dunnigan is gevonden. De moordmethode is een exacte kopie van die van de zogenaamde East Coast Torturer maar het lichaam is zorgvuldig ontdaan van alle aanwijzingen. Toch beweert journaliste Paloma Hernandez een spoor te hebben gevonden. Zij wil Victoria daarover spreken, maar vanwege de negatieve verhalen die Paloma in het verleden over Victoria gepubliceerd heeft ziet Victoria niets in een dergelijke ontmoeting. Dan wordt Paloma ontvoerd door de moordenaar... In het spel zal je afwisselend in de huid van Paloma en Victoria kruipen. Het is nog niet bekend of dit deel ook weer op zowel PC als Xbox zal verschijnen.


Still Life uit 2004