Blizzard bijft trouw aan PC

Niels (Boris-The-Blade)
Blizzard entertainment, bekend van het door miljoenen bejubelde World of Warcraft, blijft voorlopig alleen ontwikkelen voor de PC. Het bedrijf is nu een van de invloedrijkste software developers voor de thuiscomputer en heeft besloten zich daar op te blijven concentreren.

In het verleden werd als eens de titel Starcraft Ghost aangekondigd. Die game had op de vorige generatie consoles moeten uitkomen, maar zag nooit het levenslicht.

"We currently don't have any plans right now on the console side," aldus Blizzard directeur Mike Morhaime. "Blizzard's focus is on the PC side. If we were to release anything on the console side, that would be managed by the Blizzard side of the business."

Blizzard doet de uitspraken met betrekking tot de recente fusie tussen moederbedrijf Vivendi en Activision. Mochten er in de toekomst toch ambities voor de console komen dan zullen ze deze met behulp van Activision nastreven. Voorlopig concentreert Blizzard zich echter op Starcraft 2 en de ondersteuning van World of Warcraft.