Deux Ex 3 is een prequel?

Christophe (SpankmasterC)
Nu Deus Ex 3 is aangekondigd gonst het op het internet van de interpretaties van de teaser die is vrijgegeven, zeker de vele "flitsen" in de teaser bevatten interessant roddelmateriaal.

Een van die roddels gaat over het jaartal waarin de game zich afspeelt. Op een van de vele "flitsen" tijdens de teaser valt een hand te zien die een stemkaart in een stembus stopt.Op deze stembus stond "Biopolitics Vote 2027", echter in de tussentijd is dit verwijderd uit de oorspronkelijke trailer en is de datum weggehaald.

Fans van Deus Ex weten dat de eerste game zich afspeelde omstreeks 2050, en dat zijn opvolger Invisible War zich ongeveer 20 jaar hierna afspeelde, omstreeks 2070 dus. Als Deus Ex 3 zich inderdaad af zal spelen in het jaar 2027, dan zou het inderdaad een prequel zijn van de eerste game.

Aan de andere kant is er slechts een teaser vrijgegeven, duurt het nog een lange tijd voor de game in de schappen ligt en wil het nog niets zeggen dat er beelden van een verkiezing in de teaser zitten, het kan immers ook een belangrijk punt voor het verhaal van de game zijn.



Links de originele teaser, rechts de bijgewerkte versie