Voorlopige Wii en 360 verkoopcijfers van vorige week in de US

Maarten (kepler)
Zowel Nintendo en Microsoft hebben de cijfers bekend gemaakt van de verkopen in de week van Black Friday in Amerika. Die dag is een hele belangrijke dag voor de winkels in Amerika, want veel van de jaarlijkse omzet wordt op de dag gemaakt.

Nintendo heeft 350.000 Wii's verkocht vorige week en Microsoft is aardig dichtbij gebleven met 310.000 Xbox 360's. De Wii was echter wel overal stijf uitverkocht, maar de 360 was volgens winkeliers ook op sommige plekken uitverkocht. Vooral de Xbox 360 Arcade bundel (nieuwe versie van de Xbox 360 Core) is erg populair gebleken. Microsoft heeft gezegd dat de 360 de PS3 heeft verslagen met 2:1, maar Sony betwijfelt deze cijfers. "It's (Sony Computer Entertainment America) policy not to disclose our unit sales numbers until NPD numbers are officially released which will be December 13th. However, I can assure you that Microsoft's estimates of our PS3 unit sales numbers are way off and they did not outsell PS3 2:1 during Black Friday week."

Software werd natuurlijk ook verkocht, en daar is nog niet heel veel bekend. Microsoft wist te zeggen dat Scene It bijna overal uitverkocht was, en Guitar Hero 3 was erg populair. De Xbox 360 bezet 54% van de totale software-verkopen, tegen 30% voor de Wii en 16% voor de PS3.

Dit zijn nog geen officiele cijfers die de NPD altijd uitgeeft; dit zijn slechts uitspraken van Sony, Nintendo en Microsoft. Deze baseren de uitspraken weer op winkeliers die een ruwe schatting kunnen geven van de verkopen. Wie er uiteindelijk de waarheid spreekt weten we op 13 december wanneer de NDP-cijfers bekend worden gemaakt.