Top 10 meest teleurstellende hypes volgens 1UP

Chris (afterparty05)
Ter ere van Thanksgiving heeft website 1Up een lijst van de tien grootste Turkeys gemaakt: games die de hype die hen voorging om een of andere reden niet kon waarmaken. Er zijn een hoop voorbeelden te bedenken, maar de keuzes die 1Up maakt zijn niet de meest recente of diegenen die je zelf het eerste zou bedenken.

Zo zijn er natuurlijk een aantal games die behoorlijk gehyped werden door de makers zoals Fable, maar ook opvolgers van fantastische games die de belofte niet waar konden maken (denk aan het leuke-maar-niet-fantastische Super Mario Sunshine na het geweldige Super Mario 64). De top drie ziet er volgens 1Up als volgt uit:

3. Red Steel
Omdat deze game alles niet waarmaakte wat het leek te beloven: het zwaardvechten was sporadisch, werkte slecht en was bovenal gewoon niet leuk. Vooral het begin was denigrerend als speler wanneer je het spel moest calibreren met behulp van je vriendin: "Point at the fish honey, point at the fish." Je zou bijna boos op d'r worden als je je niet zo schaamde voor de hoofdrolspeler.

2. Enter the Matrix
Geïnspireerd door de hype die initieel wél zijn beloften waarmaakte moest deze game tegelijk met The Matrix: Reloaded uitkomen en werd daardoor een beetje gerushd, wat ervoor zorgde dat alle grote beloftes van "een ervaring net als de film" en een "synergie tussen de films en het spel" bijna niet ontdekt konden worden tussen de bugs, de slechte controls en de lelijke graphics.

1. Shenmue II
Na het fantastische Shenmue op de Dreamcast, dat te kampen had met een wat ruwe localizatie, werd Shenmue II op de Xbox uitgebracht als de next best thing. Fans zaten zich te verheugen op eenzelfde wijdse, prachtig uitgewerkte game met een genuanceerd verhaal. Helaas was Shenmue alles behalve dat: episch, overdreven, logge controls, lineaire plots, irritante camera's en vooral veel herhalingen die gedaan moesten worden (de spelers zullen zich "Lucky Hit" nog wel herinneren).

Het complete artikel kan je hier vinden.