Releasedatum GTA IV blijft onduidelijk

Chris (afterparty05)
Hoewel GTA IV volgens het originele plan al in onze hebberige handjes had moeten liggen, heeft het helaas nog niet zo mogen zijn. Wanneer deze mooie dag wel zal komen is echter nog niet bekend, aangezien publisher Take 2 zegt af te wachten met een releasedatum tot Rockstar zeker weet deze te zullen halen.

De enige datum die genoemd werd is het eerste kwartaal van 2008: tussen 1 februari en 30 april. Strauss Zelnick, chairman van publisher Take 2, wil alleen een datum geven als men bij Rockstar er zeker van is dat deze datum gehaald kan worden; dat daarbij de kerstperiode wordt gemist ziet hij niet als een probleem. GTA IV is volgens hem toch een must-have titel (iets wat velen van jullie zullen beamen): speciale feestdagen die leiden tot hogere verkopen zijn volgens hem minder belangrijk dan een grotere userbase dankzij meer console-verkopen in de tussentijd.

Tenslotte zei Zelnick nog dat de downloadable content die voor GTA IV beschikbaar zal zijn niet een groot onderdeel van de game, noch van het businessplan is. Het moet eerder gezien worden als een vingeroefening, aangezien de achterliggende gedachte (en mogelijkheden tot winst maken natuurlijk) zeker interessant is, maar nooit een beslissende rol zal spelen.