Check Mii Out op 11 november

Ingrid (Laniboekje)
Op 11 november is het dan zover. Dan kun je als Wii-bezitter eindelijk de catwalk op met jouw Mii's. En dit kan allemaal op het nieuwe kanaal dat dan gelanceerd zal gaan worden: Check Mii Out kanaal. Dit kanaal zal gratis te downloaden zijn bij de optie WiiWare.

Het Check Mii Out kanaal zal mensen de gelegenheid geven om hun Mii-creaties te tonen en tevens te stemmen op creaties van anderen. Op deze manier timmert Nintendo nog steeds aan de weg om een interactieve community op te zetten.

Bij de 'Posting Plaza' kunnen Wii-bezitters hun Mii's opsturen, uitwisselen en of gewoon kijken naar creaties van anderen. Er wordt iedere keer dat je het kanaal opstart een selectie gemaakt van zo een 1000 Mii's van vrienden maar ook van mensen over de gehele wereld. Je kunt ook gaan zoeken naar een specifieke Mii door met de zoekfuntie enkele kenmerken in te typen.

Er zullen ook af en toe kleine wedstrijdjes gehouden worden waarbij je bijvoorbeeld de opdracht krijgt om een Mii te maken die een bepaald persoon of thema uitbeeldt. Denk hierbij aan personen als Abraham Lincoln, Vincent van Gogh of de Tandenfee. Met de thema's kun je bijvoorbeeld je creativiteit kwijt in het ontwikkelen van een Mii die een grote pestkop moet voorstellen of een belangrijke baas. Wii-bezitters kunnen dan stemmen op de Mii's die het beste de omschrijving invullen. Deze wedstrijdjes duren meestal zo'n twee weken. De eerste week krijg je de kans om de Mii te maken en op te sturen en de tweede week zal in het thema staan van het stemmen a la Idols.

Wat vinden jullie van deze ontwikkeling? Denken jullie dat Nintendo zo goed op weg is naar een meer interactieve community van Wii-bezitters?