Dyack geeft zijn mening over de kracht van de 360 en PS3

Steven (Steeven)
Dennis Dyack van Silicon Knights vond het weer eens tijd om te spreken. Dit keer niet over zijn game Too Human, waarmee hij nog steeds in een conflict zit met Epic, maar over de consoles van Nintendo, Microsoft en Sony.

In plaats van modder te gooien wil Dyack relativeren. Zo claimt hij dat ontwikkelaars anders tegen de PlayStation 3 en Xbox 360 aankijken dan andere mensen. Voor Dyack geldt in ieder geval dat beide consoles qua kracht gelijkwaardig zijn:

"[...]
The power of both consoles are equal in my eyes
[...]"


Goed, geen baanbrekend nieuws dus. Maar hij gaat verder. Volgens hem zit de kracht van de PlayStation 3 in de processor en de kracht van de 360 zit in het geheugen:
"[...]
Maybe the PS3 has more processing power. The 360 has more available memory. The public perception of the PS3 was that it was much more powerful. To developers, they look even.
[...]"


Op de vraag wie deze generatie gaat winnen weet Dyack geen bedrijf te noemen. Hij denkt dat de komende twee jaar niemand dat zal weten ook. Hij is wel benieuwd of de controller van de Wii de tand des tijds kan doorstaan.