Mannen schamen zich voor hun casual games

Jaap (dikkedorus)
The Casual Games Association heeft in zijn eerste jaarlijkse rapport bekend gemaakt dat Casual Gaming het snelst groeiende segment op de game markt is. Zo'n 10% van de gaming industrie bestaat uit deze casual games.
Hoewel dit niet echt wereldnieuws is, kwam er in het rapport nog wel een grappig feitje voor. Wat blijkt; mannen en vrouwen zijn even geïnteresseerd in casual games, maar mannen zullen het niet gauw toegeven. Blijkbaar is de emancipatie in de game wereld nog niet compleet. Jessica Tams, managing director van de CGA, had er het volgende over te zeggen:
Everyone always thought that casual games were something that only appeal to women [...] We have always been obsessed about making games for women.


Just rollin' with my homies, y'know...

Statistieken laten zien dat drie-kwart van de casual games door vrouwen wordt gekocht, maar dat de mannen de spellen uiteindelijk even veel spelen als de vrouwen.
Ook blijkt dat mannen het spel liever niet in de winkel kopen, en in plaats daarvan de games (illegaal) downloaden of via andere manieren proberen te verkrijgen, om zo alsnog van hun favoriete spellen te kunnen genieten.

Blijkbaar is het "not done" om tijdens een potje Halo 3 op te scheppen over je prestaties in Zuma of SingStar.