[Gerucht] Nieuwe HD-DVD 360 eind 2008?

Jaap (dikkedorus)
Een paar dagen geleden zweefden er wat geruchten rond over een eventuele Xbox 360 met ingebouwde HD-DVD speler.

De site SmartHouse kreeg van een Toshiba insider te horen dat dit niet alleen waar is, maar dat er grotere plannen zijn met deze nieuwe 360. Volgens deze site heeft Microsoft ingezien dat een HD-DVD speler onmisbaar is als het wil bijblijven met Sony's PS3; marktonderzoek heeft uitgewezen dat een groot deel van de sales werd veroorzaakt door mogelijkheden van de Blu-Ray speler.




Deze vernieuwde Xbox 360 zal naast een ingebouwde HD-DVD speler ook 1080p playback en "extensive wireless network capability" ondersteunen, en zal in de markt worden gezet als een "entertainment hub". Naast deze features wordt er al gesproken van ingebouwde HD-DVD tuners, een docking station voor een (Zune) MP3 speler, en een electronische TVgids.

That is not all. Er wordt verder beweerd dat MS zal samenwerken met Toshiba om de geluids- en warmteproductie van het aparaat drastisch te verminderen, en ook wordt er gepraat over een meer gestandariseerde vormgeving, waardoor het geheel compatible wordt met normale PC-HD's en docking-slots in high-end HD-TVs. Deze heruitgave zou namelijk een ideale mogelijkheid zijn om nieuwe hardwareonderdelen te introduceren in het proces, om zo ook de hoge faillure rate te verlagen.

Het aparaat zal eind 2008, of tijdens de CES in 2009 worden getoond, Aldus SmartHouse.

Het gehele artikel is hier te lezen.