Nieuwe Castlevania voor de DS aangekondigd

Astrid (lizardtattoo)
De producer van de Castlevania-serie, Koji Igarashi, heeft in een recent interview met Chris Kohler van Wired aangekondigd dat er na het PSP-spel weer een DS-spel zal komen. De officiële aankondiging laat nog even op zich wachten omdat ze eerst iedereen van de PSP-versie willen laten genieten.


WN: What's coming up next for Castlevania, the games?

KI: First, we're doing another Nintendo DS version. There hasn't been an official announcement, but we're doing it. First, we want people to enjoy the PSP version, and afterwards we're announcing it. So, please wait a little bit.

Koji Igarashi beantwoordt verder nog wat vragen over de op handen zijnde Castlevania-film die in 2009 in de bioscoop te zien zal zijn. Ondanks geruchten op het internet blijkt het niet om een animated film te gaan, maar om een live action movie. De Castlevania-serie loopt al vanaf 1986, toen er een deel uitkwam op de NES. Langzaam maar zeker kreeg de serie een ware cult status met een grote schare trouwe fans. Koji Igarashi wil uiteindelijk bereiken dat Castlevania de "number-one action game" wordt.