Nederland wint medailles bij World Cyber Games

Ingrid (Laniboekje)
Gamen blijkt allang niet zomaar een spelletje te zijn, er valt grof geld mee te verdienen. Bijvoorbeeld een bedrag van 12.000 dollar op de World Cyber Games in Seattle. Afgelopen weekend deden er zo een 700 deelnemers uit 74 landen mee aan de World Cyber Games, voornamelijk jongens en mannen tussen de 15 en 30 jaar.

Er werden zo'n twaalf verschillende games gespeeld (o.a. FIFA 07, Warcraft III en Counter-Strike) en de medailles gingen bijvoorbeeld uit naar de landen Zuid-Korea, Brazilië en Noorwegen. Natuurlijk was ook Nederland van de partij in Seattle. De Roosendaler Mark Schalken (bekend als Vnx) deed mee aan het game-geweld in FIFA 07, helaas werd hij in de eerste knock-out ronde verslagen door een Oostenrijker.

Nederland bleek goed te zijn in race-games. Zo werd er een zilveren medaille gewonnen met het spel Need for Speed en er lag een gouden plak klaar voor Team Holland bij het spel PGR 3. Deze gouden plak behoort nu tot de zestienjarige Wouter van Someren uit Dordrecht en daarmee heeft hij een zakcentje van 12.000 dollar verdiend, zo'n 8000 euro.

Er bleek ook nog sprake te zijn van fysiek game-geweld. De Russen en de Amerikanen vlogen elkaar in de haren toen er vermoed werd dat er gebruik werd gemaakt van cheats bij Counter-Strike. De Amerikanen stapten van het podium en wilden een re-match. Uiteindelijk hebben ze toch nog gewonnen met deze re-match. Of er echt gebruik werd gemaakt van cheats door de Russen is niet bekend.