[Gerucht] Microsoft stopt met aanbieden Xbox 360 Core

Chris (afterparty05)
Een poosje geleden bleek dat in Amerika de 20GB PS3 zonder enige aankondiging uit de winkels was verdwenen en niet meer geleverd kon worden.

Nu lijkt de beurt aan de Xbox 360 Core van Microsoft: bij Gamestop (een grote gamesretailer in Amerika) is een interne memo rondgegaan waarin stond dat alle aanprijzingen voor de Xbox 360 Core verwijderd moesten worden en dat zodra alle in de winkel aanwezige exemplaren verkocht waren er geen nieuwe meer zouden worden geleverd. Ook op de site van Gamestop zijn geen Xbox 360 Core exemplaren meer te bestellen.

Een reden hiervoor zou zijn dat de vele verschillen exemplaren van de Xbox 360 een behoorlijke aanslag zijn op het voorraadbeheer van winkeliers. Hoewel de lage prijs van de Xbox 360 Core een goed concurrentiepunt is met de Nintendo Wii, en het niet langer aanbieden van de Xbox 360 Core niet slim lijkt, is het dezelfde actie die Sony eerder deed met de 20GB PS3 editie.
Overigens geloven velen niet in dit gerucht.

De waarschijnlijke reden is dat Microsoft met een vernieuwde versie van de Core komt: de Arcade-versie. In deze bundel zit een 256 Mb memory-kaartje, vijf Arcade-games en een HDMI-poort. De prijs van deze bundel zal zeer dezelfde prijs houden als de Core.