Minimale systeemeisen Hellgate: London en DirectX 10 info

Christophe (SpankmasterC)
Hellgate: London is de langverwachte Diablo-achtige game van Flagship Studios, een team dat gedeeltelijk bestaat uit ex-Blizzard mensen waaronder Bill Roper (voorheen president van Blizzard North) en meerdere Diablo-teamleden. In de game is Londen overgenomen door demonen uit de Hell, en ben jij een vrijmetselaar die daar iets tegen gaat doen. Dit doe je door gebruik te maken van zowel wapens als magie, in een setting die elke keer compleet gerandomiseerd wordt. Van deze game is nu meer bekend over de technische achtergrond, hoe DirectX 10 gebruikt gaat worden en hoe het zit met dual/quad-core processoren.

Multi-core processoren zullen zeker benut worden. In tegenstelling tot veel games die uit zijn die maar één processor gebruiken, zal bij Hellgate: London elke processor gebruikt worden, en wel voor kortere laadtijden en beter uitziende weerseffecten.

DirectX10 zal (zoals wel vaker) gebruikt worden voor soft particles, bijvoorbeeld rook. Bij normale particles ziet het er heel onnatuurlijk uit als de rook in contact komt met de gamewereld, met soft particles zal dit niet meer zo zijn. Daarnaast zullen de weerseffecten mooier zijn, zo wordt er met regen rekening gehouden met de positie van het oog en waarnaar er gekeken wordt zodat het licht realistischer berekend kan worden. Ook bevat de DirectX 10 versie verbeterde schaduwen, betere compressie op de normal maps en meerdere versies van motion blur.

Daarnaast komt het goede nieuws dat in zowel DirectX 9 als 10 gewoon anti-aliasing gebruikt kan worden, en dat er widescreen support in de game zit verwerkt.

Ondanks dit alles is een multi-core CPU of een DirectX 10 grafische kaart niet vereist om het spel te kunnen spelen, de minimale systeemeisen zijn als volgt:

quote
* OS: Windows XP with SP2 or Windows Vista
* Processor: 1 .8GHz or faster (2.4GHz for Vista)
* RAM: 1GB or more (2GB for Vista)
* Video: DirectX 9.0c/10 compatible device w/ 128MB RAM or better and Pixel Shader 2.0 support; requires NVIDIA GeForce 6200/ATI Radeon 9000 chipset or greater
* Audio: DirectX 9.0c compatible device
* Disc drive: 8x DVD or faster
* Hard drive: 6 GB or more free space
* Input: Keyboard and mouse
* Internet: Connection required for multiplayer

Hellgate: London wordt 2 november verwacht op de PC.